Antibakteriyel seramiği Türkiye evde kullanıyor |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Antibakteriyel seramiği Türkiye evde kullanıyor
Share 25 Eylül 2009

Hastane mikrobuna karşı volkan külünden üretilen antibakteriyel seramik, dünyada hastanelerde yaygın olarak kullanılırken, Türkiye’deki tüketim konut ağırlıklı oldu.

antibakteriyel-seramidhi-didher-ulkeler-hastanede-turkiye-evde-kullanyyor.jpg

Dünyadaki tek üreticisi Japon İnax şirketi olan ürün sağlık kuruluşları, okullar ve müzelerde sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’de evlerde rağbet gören ürünü Türkiye distribütörü Cüneythan Ergene, nitelikli konutlarda nemi ve kokuyu emen seramiğin yaygın olarak kullanılmasını beklediklerini söyledi.Hastane mikrobunun oluşmasını engellemek amacıyla geliştirilen iç cephe kaplaması ürünün sahibi Japon seramik devi İnax, Türkiye ve bölgesinde büyümek için Kale Grubu’yla işbirliği yaptı. Volkan külünden üretilen, nemi ve kokuyu emme özelliğine sahip seramik benzeri Ecocarat isimli ürün, sadece Japonya’da imal ediliyor ve buradan dünyaya ihraç ediliyor. 2007 yılında Cüneythan Ergene’nin sahibi olduğu Global Grubu ile Türkiye pazarına giren ve 22 bayide satılan Ecocarat, bundan böyle Kalebodur ve Çanakkale Seramik’in 48 bayisinde de satılacak. Japonya’da hastanelerde ve okullarda zorunlu olan, dünyada kamu binaları ve işyerlerinde kullanım alanı bulan ürün, Türkiye’de ise daha çok evlerde kullanılıyor. Metrekaresi 70 ilâ 100 Euro’dan satılan ürünle bir duvarın veya duvarın bir bölümünün kaplanması, istenen etkiyi elde etmeye yeterli geliyor.

Çanakkale Seramik Genel Koordinatörü Bahadır Kayan, dünyada muadili bulunmayan bir ürün olduğu için Ecocarat’ı satma kararı aldıklarını, kendi seramik ürünleriyle bir çakışma ve rekabet olmayacağını söyledi. Kayan, “Ecocarat’ı rakip ürün görmüyoruz. İçimize sinerek çalışmayı seçtik. Teknolojik bir ürün, bu anlamda seramiğin alternatifi değil. Bu işbirliğinden geçmiş dönem üretim yaptığımız İnax’la farklı birlikteliklerin çıkacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Global şirketi başkanı Cüneythan Ergene, Ecocarat’ı, Orta Asya’dan Dubai’ye kadar uzanan coğrafyada büyütmek için İnax’ın, Türkiye’nin seramik devi Kale Grubu’nu seçtiğini ifade etti. Türkiye bölgesi için Japonya’da 1 milyon metrekare alım kotasına sahip olduğunu belirten Ergene, Kale işbirliğiyle gelen atılımla satışlarını katlamayı beklediklerini anlattı. Kale yetkilileri de, bayilerinin satış için yeterli miktarda Ecocarat stoku yaptıklarını kaydetti.

Cüneythan Ergene’nin verdiği bilgiye göre Ecocarat adlı ürün Japon Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine, hastanelerde bakteri oluşmasını engellemek üzere 800 yıllık seramik üreticisi İnax şirketince geliştirildi. İnax bu ürünü Japonya’nın TÜBİTAK’ı Nagoya Ulusal Endüstriyel Araştırma Enstitüsü ile birlikte yaptı. Muadili bulunmayan bu ürünün formülü Japon devletinin kasasında saklanıyor.

Seramik gibi duvara döşenen Ecocarat yüzde 70’in üzerine çıktığında ortamdaki nemi emiyor, yüzde 40’ın altına düştüğünde içindeki nemi dışarı salıyor. Nem yüzde 70’in üzerine çıkmayınca ortamda bakteri, küf oluşmuyor, mikroorganizmalar yaşayamıyor. Japon Sağlık Bakanlığı’nın ilk geliştirme siparişi de zaten hastane mikrobu ve kapalı mekanlardaki bulaşıcı hastalığı önleme amacını taşıyordu. Ürün ortamdaki nemle birlikte sigara, yemek, tuvalet gibi kokuları da emerek yok ediyor. Hava geçirgenliğine sahip volkanik kül bazlı ürün, doğallığı bozulmaması için boyanmıyor. Yanmayan ve yangının sıçramasını önleyen ürün, kimyasal gazları da emici. Alerjik hastalığı, astımı ve romatizması olanların da tercih ettiği ürünün Türkiye’de nitelikli konutlara Kale Grubu ile girmesi planlanıyor.

Kaynak: Zaman


Yorum yazmak için


Tasarım: Stacey Farrell Sahil Evi, Yeni Zelanda sahilindeki kum tepelerinden çıkıyor Editör: Alyn Griffiths Mimar Stacey Farrell, Yeni Zelanda’nın Omaui kentinde, sert kıyı havalarından korunmak için manzaraya yuvalanmış bir sahil tatil evini tamamladı. Queenstown merkezli Farrell, Omaui Plajı’nın kum tepelerine doğru eğimli kuzeye bakan bir site için metal kaplı Sahil Evi’ni tasarladı.

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org